Udgivet i Skriv en kommentar

Vinteren er her, og julen står for døren

Vinter, lys, Kähler, jul, vinteren

Den har været længe undervejs. Vinteren. Det føles som om, at efteråret nærmest ikke nåede at træde ordenligt til, før vinteren overtog. Det er måske også derfor, at jeg føler at julen står og presser på. I næste weekend skal kalenderlyset tændes, og vi er slet ikke klar endnu. Det bliver vi. Håber jeg. Så klar som vi nu synes vi skal være.

Kalenderlyset, adventskransen og julesokkerne er nu det vigtigste. Synes jeg. Senere kommer juletræet. Det skal vi nok nå. Julebag og konfekt er ikke noget jeg praktiserer. En lille smule er nok. Men den der overflod, som opstår i mange hjem, den har jeg ikke brug for. Jeg har aldrig rigtig kunne sætte mig ind i, at man 11 måneder om året skal passe på vægten, men når vi så kommer til december, så skal der guffes løs. Lidt men godt. Hele året rundt. Det er sådan jeg bedst kan lide det.

Julen bliver ikke mindre hyggelig af, at der ikke hygges med at spise æbleskiver, julebag og konfekt hver eneste dag. Nogen er helt sikkert ikke enige. Men det er også okay. Jeg er også vokset op med, at hygge og spisning er to ting, som går hånd i hånd.
Men jeg er nu en gang én af dem, som har meget let ved at tage på i vægt. Om det er fordi, at jeg ikke kan begrænse mig, eller om det er fordi jeg ikke forstår, at hvis der skal være plads til lækkerier, må der skæres ned på noget andet. Og så vil jeg hellere have mine gode, sunde og nærende måltider. Men nok om det.

Jeg har været tidligt oppe

Vinter, lys, Kähler, jul

Der var en gang, hvor jeg ikke brød mig om de mørke vintermorgener. Ind til min stedmor lærte mig at tænde lys. Det gjorde noget ved de morgener, som jeg hadede, og ofte synes var hektiske. Det gjorde dem lidt hyggeligere. Så det gør jeg også. Tænder lys. Så gør det ikke noget at vågne klokken 5, fordi min gravide mave ikke helt forstår, at det er en anelse for tidligt at stå op og spise morgenmad.

I dag var Sebastian hurtig til at gøre mig selskab. Det er helt okay. Han er sjældent udhvilet klokken 5, men overbeviser sig selv om, at han ikke kan sove længere. Så vi har aftalt, at vi sover en lille middagslur senere. Jeg kan ellers mærke at trangen til luren, sniger sig ind på mig allerede. Men lige nu skal Simon sove færdig først, så jeg strikker julegaver i stedet for. Og skriver lister over de ting jeg gerne vil nå denne weekend. Juledekorationerne står øverst. Så er der tøj som skal vaskes, og et badeværelse som trænger til en grundig rengøring. Jeg har også booket mig en stand hos Børneloppen fra i eftermiddag, så det må jeg nok også hellere blive klar til.

Men først, så var det den der lur jeg kom fra..

Tak fordi du læste med i dag 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *