Udgivet i Skriv en kommentar

Strikket pige cardigan

Pige cardigan, Onion, Silkemohair, Babystrik

Det har været lidt af en hård dag i dag. Jeg er tilbage på arbejde, men kun på deltid. Det er faktisk rigtig rart at være tilbage, og da jeg var derinde i dag tænkte jeg egentlig, at de tre timer, jeg havde aftalt med min læge at starte op på, måske var i underkanten. Men da jeg kom hjem mærkede jeg først, hvor træt jeg faktisk var. Jeg gik direkte ind og smed mig på sofaen, og efter en time med Marie Kondo på Netflix, måtte jeg overgive mig og snuppe en lur.

Efter to timers lur vågnede jeg med halsbrand og kvalme. Jeg er stadig træt, og overvejede mest af alt at tage et varmt bad, og så gå i seng igen.

Men først vil jeg lige vise jer den lille fine pige cardigan, som jeg har strikket til lillesøster. Den er strikket i silkemohair, og er dejlig blød og let. Jeg var oven i købet så heldig, at jeg i sommer fandt et par æsker med knapper, hvor der lige var det antal ens i jeg skulle bruge. Og de passede perfekt i farven. Normalt har jeg ellers ikke sådan en mængde knapper på lager. Jeg har et stort blandet glas, hvor der oftest er 2-3 ens af hver. Til gengæld er de fleste gamle og ualmindeligt smukke. Jeg kan bruge en del tid på at sidde og kigge dem i gennem. Måske en lidt sjov fascination. Jeg gjorde det også som barn, når jeg kom med i min mors syrum.

Info om cardiganen:

Opskriften er 1440 Pige Cardigan fra Onion.

Jeg har strikket den i Onions egen silk + kid mohair i den originale farve.

Angående garnforbrug: Der står i opskriften at man skal bruge 2 nøgler silkemohair, men af en eller anden årsag rakte 1 mere end rigeligt til str. 6 mdr. Jeg har endda målt efter, og målene passer, så den er ikke blevet mindre end den skulle.

Jeg overvejer at strikke endnu en, men med lidt modifikationer. Ribkanten i halsen strikkes på til sidst, og det resultat synes jeg ikke var helt godt. Næste gang fortrækker jeg at starte med ribkanten, for så at fortsætte bærestykket.

Hvis jeg strikker endnu en version af den, får I den selvfølgelig at se.

Sværhedsgrad: Jeg vil mene, at den er forholdsvis let at kaste sig ud i. Der var ikke noget i opskriften som var nyt for mig, og jeg er da stadig lidt grøn inden for strikketeknikker.

Desuden er babystrik bare hurtigt og herligt at strikke på. Jeg elsker, at man kan sidde med et færdigt produkt på under en uge.

Det var årets første strikkeprojekt jeg fik lavet færdigt, før jeg valgte at genoptage Scarlet. Det kribler godt nok lidt i fingrene for at strikke mere babytøj, men for nu, holder jeg mig stadig Scarlet.

Og jeg håber da at jeg lige kan nå et par omgange her til aften, før jeg igen må overgive mig til søvnen.

Tak fordi du læste med i dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *