Udgivet i Skriv en kommentar

Hæklet uro

Hæklet uro

 

 

 

Hæklet uro

For længe siden

Lavede jeg en hæklet uro til Leonora. Men bloggen her har stået stille temmelig længe, og så har jeg glemt alt om, at jeg faktisk havde skrevet opskriften ned.
Den er ikke testet, så hvis I finder fejl i den, må I meget gerne kontakte mig.
Og ellers vil jeg bare ønske god fornøjelse med arbejdet.

Opskrift på hæklet uro

Du skal bruge:

• Garn – fx garnrester. Jeg har brugt rester af engleuld (kunne fx også være Sandness mini alpakka), tyk mohair og glimmertråd.

• Hæklenål 3,0

• En ring til ophæng – jeg har brugt en bambusring

• Snor til opgæng – jeg har brugt jutesnor

• Nål og saks.

Gople:

6fm i magisk ring

2 fm i hver (12)

2 fm i hver 2. maske (18)

Tilføj guldtråd nu

2 fm i hver 3. maske (24)

2 fm i hver 4. maske (30)

2 fm i hver 5. maske (36)

1 fm i hver (36)

1 fm i hver (36)

Udskift den ene tråd engleuld med en tråd mohair

1 fm i hver (36)

1 fm i hver (36)

Skift den anden tråd engleuld ud med mohair

Indt. i hver 5. maske

Klip den ene tråd mohair, og hækl en omgang med mussetakker (3 lm, 1 fm i 1. lm, spring 1 fm over, 1 km i næste m)

Mine er vendt med vrangen ud af, det synes jeg gav den pæneste form.

Tentakler:

I stedet for at hæfte enderne, sy dem da op til midten af goplen langs maskerne (har du vrangsiden ud af ligesom jeg, træk da enderne om på retsiden)

Monter flere tentakler hvis du synes i forskellige længder.

Angående snorene til ophænget, må du nok prøve dig lidt frem.
Jeg klippede to stykke jutesnor, bandt enderne sammen, rundt om ringen, på snorene hver for sig. Jeg balancerede uroen i snorene så de hang lige, og bandt snorene sammen med en løkke, så den kunne hænge i en krog.

Der er sikkert en lettere måde at gøre det på. Det var lidt bøvlet.

Udgivet i Skriv en kommentar

Fin pigestrik

(Indlægget indeholder affiliate links – læs gerne mit indlæg om min reklamepolitik)

Da jeg var heldig og finde en god stak kreative magasiner, heriblandt nogle “Sally’s”, måtte jeg bare strikke denne fine pigestrik. Den har faktisk ikke noget navn. Jo, “rundstrikket pigebluse med hulmønster”. Men den bliver omtalt som “fin pigestrik”, så det kalder jeg den.

Jeg forsøger stadig at få brugt alt mit engleuld. Nu lyder det som, om at jeg har uanede mængder liggende – det har jeg ikke. Der er efterhånden kun 3-4 hele nøgler tilbage, og så nogle rester. Men der var lige to nøgler i “Kit”, som jeg lige kunne bruge på blusen her.

Tusindfryds engleuld er som bekendt udgået, men det bedste alternativ jeg har fundet, er dette her (affiliate link). Det er tyndt og blødt, præcis som engleulden.

Blusen blev tynd men lun, og dejlig blød. Jeg håber virkelig at Leonora kommer til at kunne lide den, når den tid kommer. Ellers er der sikkert en anden lille pige som vil blive glad for den.

Den er strikket i str. 2 år, men da strikkefastheden drillede mig lidt, svarer min version nok mere til en str. 1,5 år. Alt er selvfølgelig relativt, når det kommer til børn og tøjstørrelser. For mig handlede det nu mest om, at få en pause fra alle de dersens store projekter jeg har gang i. Og så var det også en bonus at få brugt lidt garn fra garnlageret.

Opskriften er som sagt fra Sally’s og det er blad no. 6 – 2018. Jeg ved desværre ikke om man kan komme til at købe bladet hvis man evt. kontakter dem. Ligesom man kan med *Maries Idéer”. Men det er da værd at undersøge.

Update: Jeg har fundet opskriften! Jeg havde simpelthen ikke tænkt over, at den originale er strikket i Sandness garn, og at den derfor selvfølgelig måtte findes i et Sandness hæfte et sted. Og det gør den! Modellen hedder Aurora Genser , og findes i Sandness hæfte nr. 1612. Det kan også læses lige her. Så rigtig god strikkelyst, hvis du skulle få lyst til at kaste dig ud at strikke den.

Tak fordi du læste med i dag.

Udgivet i Skriv en kommentar

Opsamling på alt mit strik – og lidt hækling

Klompelompe, ballonromper, babystrik, uldfutter

Vi nyder sommerferien. Især jeg synes det er rart at have familien hjemme, nu hvor jeg går her med Leonora. Vi skulle først have startet ferien i dag, men vi valgte at fremskynde den lidt. Det er det gode ved at være henholdsvis selvstændig og være på barsel. Og så er der lidt mere tid til strik, nu hvor jeg har et par ekstra hænder til at hjælpe mig med Leonora.

Tiden flyver

Jeg er efterhånden temmelig bagud med at vise mine seneste kreationer her på bloggen. På Instagram er jeg en del bedre til at få opdateret på kreafronten, men man kommer nu ikke uden om, at en blog kan noget, som Instagram ikke kan – i hvert fald efter min mening.

Jeg er også bagud med at opdatere bloggen. Men tiden flyver, og det er allerede 2,5 måned siden at lillesøster, aka Leonora, kom til verden. Hun er også model på et af billederne, hvor hun er iført lillesøsters romper.

Opsamling på kreafronten

Så lige for tiden har jeg (lidt for) mange projekter i gang. Jeg kan jo rigtig godt lide at skifte lidt i mellem hvad jeg sidder med. Men selv for en ikke-monogam strikker/hækler, kan det faktisk blive lidt for meget.

Især når man, som jeg pt. gør, stadig hækler på et virkelig lækkert babysvøb, til en baby som skulle have haft det for 2,5 måned siden. Det var ellers et af mine store ønsker at Leonora skulle have Det runde bølgesvøb. Det får hun nu stadig, men noget senere end planlagt.

Hæklet, hækling, det runde bølgesvøb

Der har sneget sig små overspringshandlinger ind. Deriblandt stjernen, jordbærene og kaninen her. Leonora viste nemlig pludselig interesse for legetæppet da hun var 4 uger gammel. Det var noget tidligere end jeg havde forventet, så jeg var slet ikke klar med legesager til hende. Det måtte der gøres noget ved.

hæklet, hækling, aktivitetslegetøj, aktivitetsstativ

Jeg fik også pludselig slået masker op til endnu en Ingen dikkedarer sweater. Det håndfarvede garn købte jeg på Bornholm sidste sommer, så nu havde det ligget længe nok. Jeg strikker med drops kid silk i natur (*Affiliate link) som følgetråd, derfor er det ikke på de varme dage at jeg strikker på denne trøje.

Ingen dikkedarer sweater, strikbabyjakke, mayflower, engleuld

Den super bløde babyjakke strikkede jeg tidligere på året til Leonora. Vi har nærmest slidt den op allerede. Den har virkelig været god at have her foråret på de knapt så lune dage. Og vi bruger den faktisk stadig på de sommerdage, som er lidt kølige. Den var desuden et virkelige nemt strikkeprojekt, som jeg vil vove at påstå, at også nybegyndere i strikkens verden, kan kaste sig ud i med succes.

Dåbskjole, strik

Jeg er sørme også i gang med at strikke en dåbskjole til Leonora. Jeg håber virkelig, at jeg når at blive færdig med den. Den skal heldigvis først bruges til september, så jeg har rimelig god tid endnu. Den kommer med på årets sommerferie, så satser jeg på at få tid til at strikke den næsten færdig.

Hjerteblad bukser, strik, babystrik

Som I ved forsøger jeg at tømme ud i garnlageret. Og da jeg lånte en stak hæfter med strik af Lene Holme Samsøe, måtte jeg altså lige strikke et par “hjerteblad bukser” af et nøgle alpakka jeg havde liggende. De er bløde og lune, men er ikke taget i brug endnu. Jeg regner med at de skal bruge til efteråret. Måske først til vinter.

Uro, hæklet, hækling, garnrester

Så gik jeg også lige med en idé til en fin uro. Så jeg måtte i gang med at hækle gopler i garnrester. De blev ret fine, og Leonora elsker sin uro. Den bliver der flittigt snakket med under bleskiftene.

baby hue, strik

Lille Leonora. Her med en lille hue i bomuld, som jeg har strikket til hende. Det er også en af Lene Holme Samsøes designs.

Lillesøsters romper, strik, engleuld

Og Leonora i Lillesøsters romper. Igen har jeg strikket i engleuld. Ja jeg fik hamstret en del, og så går der ikke ret mange nøgler til alt det babystrik, så det rækker langt.

Klompelompe, uldfutter, ballonromper, strik

Her har jeg strikket en romper i tynn merinould fra Sandness. Igen er det et nøgle garn fra garnlageret jeg har fået brugt, og opskriften er ballonromperen af Klompelompe. De små uldfutter er også af Klompelompe. Begge findes i bogen “Strik året rundt”. Opskriften på uldfutterne er også udgivet i Maries Idéer 05/2018.

baby bloomers, engleuld, strik, babystrik

Til sidst er der de lækre bloomers i engleuld. Dem har vi heller ikke fået taget i brug endnu, men det kommer helt sikkert.

Og faktisk går jeg også lidt med tanker om at strikke noget til mig i selv i denne rustfarvede kid silk (* affiliate link), den er simpelthen så pæn. Synes jeg. Måske noget til efteråret? Men lige nu er der nok at strikke på. Og jeg glæder mig faktisk lidt til at få tyndet ud i projekterne.

Tak fordi du læste med i dag.

Udgivet i Skriv en kommentar

Strikket jakke

strik, babystrik, jakke, babyjakke

strik, babystrik, jakke, babyjakke

Vi skulle bruge en lun trøje, eller jakke om man vil, til lillesøster, til når hun skal med ud og køre i bil. Jeg har ellers kigget på diverse jakker og dragter i uld, men husker fra da Sebastian blev født, at det slet ikke var nødvendigt. En lun trøje, en lille hue og så havde vi hans dyne eller et lunt tæppe med. Det var alt rigeligt.

Jeg har længe haft kig på denne fine og simple jakke, så det var oplagt, at det var den valget faldt på da jeg skulle strikke en babyjakke til lillesøster.

Opskriften ligger her, frit tilgængelig på Mayflowers hjemmeside. Deres hjemmeside er i øvrigt et besøg værd hvis du leder efter gode opskrifter. Jeg vidste ikke at de havde så mange gode, gratis opskrifter liggende på deres hjemmeside, før jeg faldt over denne på Babyjakken, på Pinterest.

Jeg har faktisk også fundet en bluse til mig selv derinde, som jeg gerne vil strikke på et tidspunkt. Men lige nu mangler jeg ikke flere strikkeprojekter. Jeg har masser på to-do listen.

Pt. srikker jeg på Leonoras dåbskjole, en Ingen dikkedarer sweater til mig og jeg hækler også på et babysvøb til Leonora. Og derefter tror jeg, at jeg skal strikke de søde shorts fra Ellens legesæt. Jeg har nemlig endnu et nøgle garn i overskud fra et tidligere strikkeprojekt, som gerne skulle bruges. Det er nu meget rart, at få tyndet lidt ud i garnlageret. Selvom købestoppet er knap så sjovt.

Tak fordi du læste med i dag.

Udgivet i Skriv en kommentar

Bloomers i engleuld

Strikkede bloomersStrikket suttesnor

Lidt babystrik er det da blevet til her på sidste. Blandt andet har jeg strikket disse virkelig søde bloomers – eller Blebukser, som de kaldes i opskriften.

De originale er strikket i Babyull Lanett fra Sandness, men da jeg stadig har en del engleuld på lager, var det nærliggende for mig, at bruge det i stedet for.

Jeg forsøger virkelig ikke at købe mere garn pt. Men det er sørme svært at lade være. Jeg ville fx virkelig gerne hækle dette babysvøb til lillesøster. Men for nu, må det altså vente lidt.

Opskriften på de søde bloomers har jeg fundet i Maries Idéer nr. 6 – 2018. Jeg har strikket dem i str. 0-3 mdr.

Hvis du ikke har bladet, ved jeg, at det muligvis kan købes ved at skrive til Maries Idéer. Alternativ kan du læse det i appen Pling. Jeg er selv flittig bruger af Pling. Jeg har altid elsket at købe magasiner. Og selvom jeg fortsat gør det af og til, så er det væsentligt billigere for mig at bruge Pling. Og så sparer jeg også en del plads – og plads er der altid for lidt af.

Suttesnoren i perlestrik

Suttesnoren har jeg også selv strikket. Der er ikke nogen opskrift – blot en idé som opstod, fordi jeg så kunne få brugt nogle af mine fine gamle knapper.

Jeg har egentlig bare slået 8 masker op på pind 2,5 og strikket frem og tilbage i perlestrik. Kantmaskerne er taget løst af hver gang en vrangmaske var kantmasken – for at lave den mest jævne kant.

Jeg har strikket til ønsket længde og lavet et knaphul ca. 2-3 cm før den ønskede længde nås. Bagefter har jeg monteret snoren på en klips, samt syet en fin knap i.

Man skal dog være opmærksom på at snoren giver sig, og på anbefalingerne omkring længden af suttesnore. Det er også derfor at der ikke kommer en egentlig opskrift på den. Desværre tror jeg, at den giver sig for meget til at være 100% sikker. Vi bruger ikke suttesnore særlig ofte – og aldrig uden opsyn – derfor vælger jeg nu at bruge den alligevel.

Tak fordi du læste med i dag

Udgivet i Skriv en kommentar

Påsken

Vi har haft den mest fantastiske påskeferie. Faktisk kan jeg slet ikke huske, hvornår vi sidst har holdt en ferie sammen, der har givet så meget mening. Vi havde takket nej til årets påskearrangementer. Det var for min skyld, for jeg kan ikke længere holde ud at sidde ret længe af gangen. Både fordi jeg får ondt, men også fordi jeg pludselig har fået en del væske i mine fødder. Jeg mistænker lidt, at det måske er fordi, at lillesøster nu har sat sig rigtig fast. Men det er svært at vide. Til gengæld er der ingen tvivl om, at min krop er ved at gøre sig klar til en snarlig fødsel. Så håber jeg bare på, at det betyder, at det er i denne uge det sker. Og med kun 4 dage til termin, er det vel heller ikke helt urealistisk at håbe på.

Påske for hele familien

Vi har lavet så mange gode ting sammen denne påske. Simon og Sebastian har fanget krabber, spillet Playstation og nydt det fantastiske forårsvejr i haven – både med havearbejde og en masse leg. Vi har malet vores soveværelse – det har nu mest været mit projekt, men jeg har fået lidt hjælp til at male langs fodpanelerne. Puslepladsen og sengepladsen til lillesøster er der nu ved at være styr på også. Det er en fornøjelse at kunne sætte hakker ved en masse gøremål. Og jeg har nydt at arbejde i hjemmet, i det omgang jeg nu kunne klare, og samtidig holde de pauser, og nuppe de middagslure jeg har haft brug for. Vigtigst af alt, har det været godt for mig at flytte fokus fra den nærtstående fødsel. Jeg er trods alt en smule nervøs for at skulle føde igen, og bekymringerne omkring dette vil ikke rigtig holde igen, så jeg havde brug for at tænke på noget andet. Det lykkedes.

Mest af alt

Nu hvor jeg er mere eller mindre færdig med soveværelset – med undtagelse af den smule indretning jeg mangler – søger jeg allerede efter et nyt projekt at gå i gang med. Men mest af alt kan jeg mærke, at min krop er træt, og nok har brug for et par hviledage før jeg giver mig i kast med noget nyt. Hvis jeg da når det, før lillesøster ankommer.

Det betyder dog ikke, at jeg ikke skal lave noget som helst. Sebastian har snart fødselsdag, og efter mange overvejelser har vi besluttet at planlægge en lille fest for ham. Det er selvfølgelig med forbehold, men sådan må det nu en gang være.

Jeg har også allerede en del rabarber i haven som skal høstes, og laves til noget godt. Jeg har høstet et kilo i dag. Nogle af dem bliver nok frosset ned, men i første omgang vil jeg lave en portion rabarbersaft ud af dem. Jeg koger altid rabarbersaft efter denne lækre opskrift fra Valdemarsro. Det er min favorit.

Marmelade, kompot osv. får vi ikke rigtig spist, men mon ikke vi også skal have en lækker kage med rabarber, en af dagene. Det tror jeg vi skal. Og i pauserne der strikker og hækler jeg, samt ser “Han, hun og drømmeslottet” på TV2 Play. Jeg er vild med den serie. Og så er den god at strikke til.

Så alt i alt har vi haft nogle rigtig gode påskedage sammen. Det eneste jeg klager lidt over, er at jeg har taget hul på min 5. uge med sygdom. Snot, hoste og ondt i halsen har jeg fået så rigeligt af. Men antallet af virusser som rammer mig vil åbenbart ingen ende tage. Jeg troede netop at det var ved at være slut, men desværre har jeg raget endnu en omgang til mig. Jeg har besluttet at supplere mine daglige vitaminer med en god d-vitamin, og så krydser jeg fingre for, at det kan gøre det. Man har vel lov at håbe.

Tak fordi du læste med i dag.

Udgivet i Skriv en kommentar

Mandagstanker og taknemmelighed

mandagstanker, taknemmelighed, tulipaner, forår

Det bliver mere og mere svært at sidde ved computeren og skrive. Jeg skal ofte skifte stilling. Foroverbøjet er et no-go. Tilbagelænet giver ondt i nakken. Ret op og ned på en stol giver hævede fødder. Sådan er det nok bare her i 37. uge.

Men derfor synes jeg alligevel at det var tid til mandagstanker. Sebastian sover, Simon er til frisør, og jeg sidder med en kop af min yndlings te i et stille hus. Dét er skønt!

Jeg trænger til ferie

Tænk hvis jeg bare kunne bestille et weekendophold, og så havde jeg gjort noget godt for mig selv og mine familie. Helt klart den letteste løsning på noget, der lyder som et luksusproblem.

Problemet er bare, at det ikke er ferie som i jeg-har-brug-for-at-komme-væk-hjemmefra, som jeg trænger til. Det er ferie fra min krop. Bare et par fridage fra graviditeten, de medfølgende gener, og nu også alt den sygdom jeg rager til mig.

De seneste tre uger har været hårde. Den første brugte jeg skiftevis på sofaen og i min seng, fordi jeg havde en slem kvalme igen. Bedst som det var overstået, bliver jeg ramt af en omgang ondt i halsen, og medfølgende hoste. Og da det er ved at være slut igen, så får jeg en omgang hoste. En af den slags, hvor noget sidder godt fast i luftvejene, og man faktisk er bange for, at det kunne blive en lungebetændelse. Da jeg også har haft adskilllige dage med let feber, blev jeg oprigtig bekymret. Men efterhånden blev det en mere løs hoste, så måske jeg alligevel er sluppet billigt.

Men sluppet af med det – det er jeg altså ikke endnu. Og nu har jeg ondt i halsen igen.Så nu begynder jeg for alvor at synes, at det er trivielt med alt den sygdom.

26 dage tilbage

Især fordi jeg jo stadig kæmper lidt (okay – lidt meget) med diverse gener fra graviditeten. Halsbrand og sure opstød er nu fast inventar i min hverdag. Det vækker mig ofte når jeg sover. Tyngden i maven er ubehagelig. Smerter i hofterne, fordi jeg nu kun kan ligge på siden og sove. Og ja.. der er meget mere. De søvnløse nætter er nu de værste. Jeg er faktisk træt. Men det er åbenbart umuligt at sove. Jeg har tænkt, at det var min egen skyld. Jeg har nemlig været slem til at sove meget i løbet af dagen. Men selvom jeg ikke sover om dagen, eller måske nøjes med 1-2 timer i stedet for 4-6 timer, så er jeg stadig vågen om natten.

Jeg er begyndt at overbevise mig selv om, at det er lillesøster som forbereder mig på, at være en del oppe om natten. Og det er helt ok. Men det ville nu være rart, hvis det kunne vente til hun er født.

Væsken i hænder og fødder også kommet. Det forventede jeg lidt – det fik jeg nemlig også med Sebastian, ca. 3-4 uger før termin. Denne gang har jeg da lagt mærke til at både hænder og fødder kunne spænde lidt. Men det var intet i forhold til første gang. Det er det så nu. I løbet af få dage er det blevet værre, og jeg har nu ofte røde og hævede hænder og fødder. Og ikke kun om aftenen og natten.

Men der er 26 dage tilbage til termin. Og jeg glæder mig. Igen kan jeg mærke, at jeg har sat næsen op efter at føde på dagen, eller et par dage før. Det håber jeg virkelig. Jeg har bestemt ikke lyst til at gå over tid igen. Men denne gang føles kroppen nu også mere klar. Lillesøster ligger langt nede – om hun ligger fast ved jeg dog ikke endnu. Men hun tynger og klemmer, og giver mig oftere smerter og ubehag. Det gjorde Sebastian ikke. Ikke på samme måde.

Babyshower

Sidste søndag havde min søde veninde arrangeret babyshower for mig. Jeg havde for længe siden frabedt mig noget “SURPRISE”, så heldigvis fik jeg at vide i god tid, at det var ved at blive planlagt. Det gjorde nu ikke dagen mindre god. Tværtimod. Det var så hyggeligt, og så godt arrangeret. Line i fokus, men uden at være for meget. Lige sådan som jeg fortrækker det, hvis jeg endelig skal være festens midtpunkt. Der kom både familie og veninder. Endda veninder som jeg ikke har fået snakket så meget med i lange tider. Jeg er så taknemmelig for, at de alle sammen havde lyst til at komme og gøre min dag speciel og mindeværdig. En dag, jeg helt sikkert aldrig vil glemme.

Jeg rydder op og rydder ud

Vi er for nyligt blevet færdige med at renovere vores bryggers. Vi havde en masse kasser og rod som vi bare havde flyttet i en container. Nu er det hele flyttet hjem igen, så jeg rydder op i samtlige kasser. Alt bliver gennemgået – gemt eller smidt ud. Og pakket bedre, så det er lettere at finde rundt i kasserne på loftet. Det er tidskrævende, når man er træt og ofte må ligge, eller i det mindste sidde, og hvile sig. Men det går fremad. Jeg er snart i mål.

Også mine hækle- og strikkeprojekter bliver der ryddet op i. Noget bliver pillet op, givet væk eller gjort færdigt. Det er nu meget rart at få afsluttet nogle UFO’er. Og ind i mellem strikker jeg af garn fra garnlageret. Det skal der nemlig også ryddes ud i.

Så selvom jeg føler at jeg intet når, så når jeg alligevel lidt hver dag. Og det er jo også en slags vej mod et slutmål.

Jeg er der snart. Det er det vigtigste.

Tak fordi du læste med i dag.

Udgivet i Skriv en kommentar

Hæklet juletræstæppe

Hæklet juletræstæppe, jul, hækling

Indlægget indeholder reklamelinks

Med noget der ligner 9 måneder til jul, er juletræstæppe nok ikke lige det man tænker på, på nuværende tidspunkt. Ikke desto mindre kan der vel være en fordel i at være i god tid, og ikke sidde og have sådanne projekter på hæklenålen i sidste øjeblik. Ligesom jeg har gjort – intet mindre end to gange!

Jeg har for et par år siden hæklet det fine juletræstæppe i mørkeblåt til os selv, og sidste år fik jeg så lavet det i en rød version, til en af mine bekendte.

Det er et hyggeligt og lige til projekt. Når først man har fået etableret midten, så er det bare derudaf. Det er et af de der gode tv-serie/film projekter. Altså sådan et, hvor man sagtens kan hækle, og følge med i det der foregår i TV’et samtidig.

Jeg har fulgt denne video, og jeg har desværre ikke mål på hvad mine tæpper måler i diameter. omkring 120 cm tror jeg. Jeg googlede lidt hvad andre juletræstæpper normalt måler, og tog udgangspunkt i det.

Materialer

Det blå tæppe jeg hæklede, blev hæklet i akryl. Et valg jeg flere gange har fortrudt siden. Den røde version derimod, blev hæklet i Drops Karisma (reklamelink), og det er blevet meget bedre, og ligger flottere på gulvet.
Tæppet er hæklet på en nål 4 (brug 4,5 hvis du hækler stramt). Ca. 12 nøgler har jeg brugt af den vinrøde (reklamelink) garnet i guld, som fastmaskekanten er lavet af, er fra Søstrene Grene. Men de har en udgave hos Rito her (reklamelink), som muligvis er et bedre valg. Jeg har været nødt til at bruge dobbelt tråd af den fra Søstrene Grene, for at få det til at passe med størrelsen på hæklenålen. Og den fra Rito findes i øvrigt i mange forskellige farver, hvis man nu ikke lige er til guld.

Måske det skal være i år, at du også skal have et fint hjemmehæklet juletræstæppe under dit juletræ?

Tak fordi du læste med.

Udgivet i Skriv en kommentar

En dag til mig, tak

Hækling, strik, klude

Sidste uge har været hård, og jeg er træt. De fleste nætter har jeg ikke sovet ret meget. Sebastian har haft det svært, så det har jeg selvfølgelig gjort alt hvad jeg kunne for at hjælpe ham igennem. Heldigvis går det nogen gange hurtigt når man handler, og efter at jeg tog en beslutning om, at Seb skulle have en Bodytalk, er der sket ting og sager.

Om det har hjulpet på hans natteangst, eller Night terror, som det også kaldes, ved jeg ikke endnu. Men behandlingen har gjort, at han har åbnet meget mere op omkring de ting, som han har det svært med. Det har gjort det en del lettere for mig at hjælpe ham, og også at tage hånd om de problemer der nu er. Desuden kan jeg mærke, at han har sovet meget bedre de seneste nætter. Det må være gode tegn.

Børnehaveskift

Det er ikke nogen hemmelighed, at en del der lå til grund for hans natteangst, stammede fra børnehaven. Problemer som jeg faktisk havde opdaget for længe siden, og som jeg troede var blevet løst, efter at have taget en snak med en af pædagogerne. Men det havde åbenbart ikke hjulpet, så jeg har faktisk været helt derude hvor jeg overvejede om jeg skulle kigge på en ny børnehave til Seb. Jeg har ikke afskrevet idéen endnu, men jeg har taget en snak med lederen i hans nuværende børnehave, som heldigvis tager sagen meget alvorligt.

Jeg havde lovet Sebastian, at jeg ville snakke med dem derovre, og jeg kunne se på ham, at det lettede at høre, at de voksne nu ville tage hånd om problemerne. Så røg der også lidt vægt fra mine skuldre, og en del af mavepinen forsvandt.

Det er bare hårdt, når ens barn har det svært. Især var det svært for mig (og ham) at han bare gerne vil gøre det godt for de andre, men at det gjorde, at det ikke var godt for ham selv. Så selvom han selvfølgelig ikke skal gå og gøre andre børn kede af det med vilje, så har jeg brugt meget tid på at forklare ham, at for ham er det vigtigst hvordan han har det. Og at han ikke skal gå og tage hensyn til, om nogen bliver ked af det. Selvfølgelig sagt med andre ord.

Nu håber jeg bare på, at det bliver bedre.

Ingen søvn til mig

Hele ugens udfordringer, plus at jeg nu er 32 uger henne, og virkelig kan mærke at fødslen så småt nærmer sig, har gjort, at jeg ikke kunne sove. De fleste nætter har jeg haft den mest forfærdelige uro i kroppen. Men især i benene og armene. Med en god åndedrætsmeditation på telefonen er det, de fleste nætter, lykkedes mig at falde i søvn hen ad morgenen. Men så begyndte Seb at stå meget, meget tidligt op. Så 30-60 min. søvn til mig, og så måtte jeg stå op sammen med ham.

Men i nat har jeg sovet næsten hele natten. Det har været skønt! Og tiltrængt. Sebastian er kørt i børnehave, og nu har jeg nogle timer for mig selv, før han skal hentes igen.

Scarlet er droppet

I går fandt jeg en stak strik frem, som skulle have hæftet ender. Det er ikke lige det, jeg synes er sjovest at lave, derfor ender jeg ofte med en bunke, som ligger umonteret og/eller med uhæftede ender. Til gengæld er det fantastisk, når det er gjort, og de fleste af projekterne er jeg ved at forberede blogindlæg til. Det glæder jeg mig til gengæld til.

Scarlet blev droppet. Efter at have strikket kroppen færdig, indså jeg at jeg havde strikket en trøje i størrelse meget for stor. Den var faktisk for stor til mig, selvom jeg er højgravid. Det kunne jeg hurtigt ane, ikke ville blive godt. Nu er den pillet op, og garnet skal bruges til noget andet. Imens har jeg endnu en UFO liggende, og ellers strikker jeg klude til køkkenet, og til gaver, og selvfølgelig bliver der også strikket til lillesøster.

I dag står den på mig-tid, strikketid og masser af fred og ro. Og muligvis også en lille middagslur.

Tak fordi du læste med.

Udgivet i Skriv en kommentar

“Er jeg en dårlig mor?”

Dårlig mor, natteangst, mareridt

Sebastian har kastet op. Igen. Det er kun en uge siden sidst. Jeg har lyst til at skrive at det er samme mønster som det plejer at være – men det passer ikke. Der er ikke noget mønster. Den seneste uge har han er par nætter været “vågen” og bange – uden at være vågen. Så jeg begyndte at læse om Night terror, og har gået og overvejet behandlingsmuligheder. Men så holdt det op. Hver gang har jeg stået klar med spanden, fordi han ofte vågner på samme måde, og er ked af det, når han skal kaste op. Men han kastede ikke op.

Lige i aftes, var jeg ikke forberedt på at han skulle kaste op. Så da han vågner og er ked af det, går jeg ind for at trøste og berolige, men uden at tage ham op. Heldigvis sætter han sig selv op, og så kommer hele aftensmaden retur.

Da vi har fået hjulpet ham af med tøj, dyne osv. og får puttet ham ind i vores seng, sidder jeg lidt med følelsen af magtesløshed. Min lille dreng – hvad skal jeg dog gøre for at hjælpe dig? Jeg sidder i et par timer i sengen og kigger på ham. Ind i mellem kommer jeg i tanke om en årsag, som kan googles. Har han mon refluks? Hvad er cyklisk opkastnings syndrom? Har han angst? Er der noget galt i hans mave-tarm-system? Er det noget han ikke kan tåle at spise? Er jeg en dårlig mor?

Er jeg en dårlig mor?

Pludselig tager jeg mig selv at være bange for at det er et helt forkert tidspunkt, at vi har valgt at forøge familien. Jeg er bange for at Sebastian i alt for lang tid har måtte lide under min graviditet. Mit overskud har ikke været det samme. Jeg har været træt, haft ondt i maven og ikke haft specielt meget tålmodighed. Har jeg haft lidt for svært ved at rumme ham? Og har det mon haft indflydelse på, hvordan han har det nu? Er disse opkastninger et resultat af tanker og mavepine? Eller er det bare en uheldig periode vi er i?

Min intuition siger mig, at jeg er nødt til at reagere. Og de fleste mødre ved, at en mors intuition ikke skal ignoreres. Men som kvinde med angst, ved jeg også, at jeg kan komme til at forveksle min intuition med frygt. Frygten for at der oprigtig er noget galt med ham, eller at det er mig som fuldstændig har fejlet som mor.

Det er hårdt at være mor

Sebastian snakker meget. Rigtig meget. Om alt muligt. Jeg tror egentlig at meget af det er tanker, som kommer til udtryk. Men nogen gange kan det være svært at rumme alt det, som han har brug for at fortælle. Og når både Simon og jeg har det sådan, så er jeg da endnu mere bekymret for, hvordan det er at være Sebastian. Han må tænke meget over tingene. Ligesom jeg selv gør. Men som 4-årig er det bare noget andet man tænker over. Fx kan han bruge en time på at fortælle mig om hvad de andre børn har gjort eller sagt ovre i børnehaven.

Alligevel er det kun en gang i mellem jeg siger til ham, om vi kan snakke om noget andet. Eller jeg prøver at distrahere ham med et eller andet. Han skal selvfølgelig have lov til at lette hjertet for hvad end der nu skulle være. Men nogen gange virker det som om, at han snakker bare for snakke.

Frisk som en fisk

Her til morgen da vi vågner er Sebastian mere end frisk. Så føler jeg mig lidt fjollet, at jeg har ligget og været urolig hele natten. Kigget på ham og lyttet til om han trak vejret, eller gav tegn til at skulle kaste op igen.

Men han kan slet ikke huske at han har kastet op. Han startede med at stå op, præcis som han plejer: går på toilettet, går ind i stuen og tænder lyset, for så at finde sin iPad og sætte sig i sofaen. På et tidspunkt går han ind på sit værelse og spørger så hvorfor der ikke er noget lagen på madrassen. Og hvor hans dyne er henne. Jeg fortæller, at det hele er ved at blive vasket, fordi han har kastet op i nat. Det kunne han ikke huske (og det var ellers noget af en omgang). For så at spørge om vi kan lave havregrød, og om han må et stykke toastbrød med ost og syltetøj imens han venter. Så nu har han spist en god portion morgenmad, og sidder nu og leger med sine Magnatiles.

Night terror

Så igen slår det mig – kan det være night terror? Kan han vågne og være så angst at han kaster op? Jeg har ingen forstand på det. Og den viden jeg kunne tilegne mig på google var en anelse sparsom.

Og hvad søren skal jeg gøre ved det?

Hvis du sidder med nogle erfaringer omkring night terror, må du meget gerne dele dem nede i kommentarfeltet.

Tak fordi du læste med.